zotvanzadel

Ploegen en individuele tijdrit Zot Van Zadel Tielen

 1. 1. Algemene Info

  Tijdrit

  Ploegentijdrit en individuele tijdrit over een afstand van 16,4km. Er worden 4 ronden van 4,1km gereden. De ronde is een mix van enkele lange stukken en enkele technische bochten.

  De ploegentijdrit word gereden met een ploeg van minstens drie en maximum vier renners. Het is de tijd van de derde renner die telt. De ploegentijdrit word gereden met een gewone koersfiets. Opzetstukken en speciale tijdritwielen (bv volle wielen) worden NIET toegelaten.

  Met de individuele tijdrit word een tijdritfiets toegestaan.

  De ploegentijdrit is één klassement. De individuele tijdrit word verdeeld in de klassen -45/+45 en dames.

  Voor iedere podiumplaats is er een mooie prijs voorzien. Voor de winnaar van de ploegentijdrit is dit een wisselbeker, 3 x winnen op 5 jaar is beker houden.

 2. 2. Concept

  Er word gestart in blokken waarbij maximum 8 ploegen of individuelen na elkaar starten met een tussenpauze van 30”. Je zal dus met verschillende deelnemers tegelijk op het parcours rijden. Sportiviteit tegenover elkaar zal dus zeker worden aangeprezen. De snellere deelnemer haalt de tragere deelnemer langs links voorbij, zoals de wegcode het voorschrijft.

  De tragere deelnemer geeft hierbij de snellere deelnemer genoeg ruimte en zal deze zeker niet hinderen. Een ingehaalde ploeg of renner mag NIET in het wiel blijven hangen van de snellere deelnemer.

  Even roepen naar elkaar helpt al veel problemen van de baan. De seingevers zullen op een sportief verloop toezien. Als er een discussie is wanneer een ploeg een andere ploeg bewust zou gehinderd hebben zal de organisatie de beide teams apart roepen en beide verhalen aanhoren. Bij een zware inbreuk van de sportiviteit heeft de organisatie het recht om de desbetreffende ploeg uit de uitslag te weren.

  Het dragen van een valhelm tijdens de tijdrit is verplicht.

 3. 3. Regels

  Voor de start van de eerste blok en tussen de blokken door zal er genoeg tijd zijn om het parcours te kunnen verkennen. Tijdens een wedstrijdblok is het verboden om zich met de fiets te begeven op het parcours. U dient zich de dag zelf eerst aan te melden aan de inschrijftafel. De namen van de renners voor de ploegentijdrit mogen tot twee weken voor datum aangepast worden. Dit doe je door een mail te sturen naar de organisatie, glenhuysmans@gmail.com. Een exact schema met alle starturen en de tijden om het parcours te verkennen word uiterlijk één week voor datum medegedeeld aan alle deelnemers.

 4. 4. Inschrijven

  Inschrijven kan door een mail te sturen naar de organisatie, glenhuysmans@gmail.com. Hierbij dien je dan te vermelden of je voor de ploegen of voor de individuele tijdrit wil inschrijven. Als je voor de individuele tijdrit wil inschrijven dien je ook te melden in welke reeks je wil inschrijven, -45/+45 of dames.

  Je dient dan ook het juiste bedrag over te schrijven op ons rekeningnummer van Zot Van Zadel.

  30€/ploeg of 10€/individueel renner.

  BE88 0017 0544 8441

  GEBABEBB

  Bij de mededeling meld je: ploegentijdrit + naam van de ploeg

  Of

  Individuele tijdrit + naam renner + klasse waarin je wil starten.

  Als de betaling is ontvangen zal je per mail een bevestiging ontvangen waarin uw deelname aan de tijdrit word bevestigd.

 5. 5. Extra info

  Voor meer info kan je altijd contact opnemen met de organisatie via mail: glenhuysmans@gmail.com of telefonisch op 0486 75 04 39.

  Je kan ook altijd de facebookpagina en de website in de gaten houden.

  FB: ploegen en individuele tijdrit Zot Van Zadel

  www.zotvanzadel.be

  Sportieve groeten en veel succes.